Super leuke techniek " Bokeh"

De " Bokeh" techniek!!

Ik kende het nog niet. Maar wat een leuke techniek om te doen.

Wat is Bokeh nu eigenlijk? Het komt vanuit de fotografie en het is de onscherpte en wazigheid van je achtergrond. Het geeft in foto's een soort bollen. Boke komt uit het japans en betekend onscherpte. De H is erachter bedacht door een engelse fotograaf zodat de uitspraak goed gaat.

Hoe ga je ermee aan de slag. Je begint met de achtergrond en probeert dan het bolleneffect na te maken met inkt. Je kiest eerst een aantal kleuren uit die je mooi bij elkaar vind passen . Als je die eenmaal op je papier hebt, begin je met het maken van de witte bollen, waardoor je het idee wekt dat je achtergrond niet scherp is.

Ik heb er inmiddels een aantal kaarten mee gemaakt. En ook echt geprobeerd om eens anders dan anders te werk te gaan. Ook heb ik voor andere kleuren gekozen dan ik gewoonlijk doe.
Wel zijn het beiden kerstkaarten geworden, maar natuurlijk kan deze techniek voor elke gelegenheid gebruikt worden. 



Ik heb bij deze kaart gewerkt met 2 kleuren inkt om de achtergrond te bewerken. Namelijk Emerald Envy en Cherry Cobbler .En daarna de cirkels erop gezet met witte craft inkt. Mijn inspiratie heb ik gehaald uit het idee van een kerstboom met rode ballen en witte lichtjes. Wanneer je die fotografeert zie je vaak om de lampjes een cirkeltje heen. 

Eenmaal klaar met deze kaart, dacht ik en wat als ik nu eens geen cirkels maar ijskristallen neem voor mijn achtergrond? En dat heb hieronder geprobeerd,




Bij deze kaart is de achtergrond gemaakt met 3 kleuren inkt; Pool Party, Dapper Denim en Night of Navy. De ijskristallen zijn wederom met witte craft inkt gemaakt. Ik vind ook deze uitvoering erg goed gelukt!
Maar natuurlijk ben ik weer erg benieuwd naar jullie reactie's.

Mocht je deze techniek zelf een keertje willen uitproberen?
Stuur me even een berichtje of meld je aan voor de workshop op donderdag 19 januari 2017.


Groetjes Jacqueline


Reacties

 1. Wat een leuk blogbericht jacqueline.
  Erg mooie kaartjes en wat een leuke techniek hé. Je kunt er alle kanten mee op.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi Ilonka,
  Dank je wel voor je leuke reactie.
  Ja echt een leuke techniek. Ik weet zeker dat ik hier nog veel meer mooie kaarten mee ga maken. Die zal ik dan ook zeker weer even laten zien.
  Groetjes Jacqueline

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk allemaal Ik kon zeker weer voor n workshop

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Bloghop Spring/summer catalogus

BlogHop - Pop of Paradise

Bloghop Seizoenscatalogus